A konverzió az üzemanyag, amely a webáruházakat életben tartja. Minden konverzió közvetlen bevételt vagy jövőbeli bevételt jelent, így minél magasabb a konverziós aránya, annál több pénzt termel.

Javítani szeretnéd a konverziós arányokat? Ez a 28 konverzió optimalizálási eszköz nem csak a Growth Hacker munkáját segítheti.

Kutatáshoz használható eszközök

1. Marketizator

marketizator
A Marketizator piackutató alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy olyan viselkedésalapú felméréseket hozz létre, amelyek nyomon követik és értékelik, hogy a látogatók mit csinálnak a webáruházon

 

2. SimilarWeb

similarweb

SimilarWeb segíthet a versenytársak elemzésében. Vess egy pillantást a versenytársak webáruházaira és a legjobban teljesítő stratégiákra, így megtudhatod, hogyan javítsd a sajátod.

 

3. Compete

compete

Compete olyan eszköz, amely kifejezetten a versenytársak és a demográfiai problémák kezelésére alakult ki – nagyszerű, ha kezdeti viselkedés- és piackutatást végzel.

 

4. Owler

owler

Owler betekintést nyújthat a versenytársak forgalmába. Ez az alkalmazás mélyen beleolvad a versenytársaid ügyfélkörébe, így akár offline adatokról is informálhat. Magyarországon kevésbé elterjedt.

 

5. SurveyMonkey

surveymonkey

SurveyMonkey az egyik legjobb rendelkezésre álló eszköz, ha meg szeretnéd ismerni a célpiacodat. Csak a megfelelő kérdéseket kell feltenni.

 

6. Alexa

alexa

Alexa egy Business Intelligence platform, amely segít jobb marketinges döntések meghozatalában és a forgalom több platformon történő értelmezésében.

 

7. Woopra

woopra

Woopra nyomon követi mind az anonim, mind a beazonosítható ügyfeleket, amikor felfedezik és együttműködnek webhelyeddel, és soha nem látott hozzáférést biztosítanak felhasználóid pszichológiájához.

 

A/B Teszelés és Konverzió Optimalizálás

8. OptinMonster

optinmonster

OptinMonster az első számú lead generátor. Egyike a legjobb lead generáló szoftvereknek a piacon, lehetővé teszi a konverziós űrlapok létrehozását, végrehajtását, kezelését és elemzését és mindezt egy helyen.

 

9. AB Tasty

abtasty

AB Tasty, amint azt a neve is sugallja, az egyik legátfogóbb A/B tesztelés és többváltozós tesztelési alkalmazás, amelyet biztosan ráakadsz, ha a konverzió optimalizálás mellett döntesz.

 

10. User Testing

User Testing különféle szolgáltatásokat kínál, amelyek tesztelik webhelyed és felhasználóid viselkedését, valamint figyelik a felmerülő különbségeket.

 

11. CrazyEgg

crazyegg

CrazyEgg ideális megoldást kínál az általános műveletek és a felhasználók figyelmének felkutatására, így nagyszerű A/B tesztelési és konverzió optimalizálást segítő eszköz. Ezen felül az egyik legismertebb hőtérkép-eszköz az piacon.

 

12. MouseFlow

mouseflow

MouseFlow a CrazyEgg-hez hasonló eszköz, amely a felhasználói munkameneteket hőtérképekkel, csatornákkal és más elemzési formákkal rögzíti. Rendkívül hasznos a látogatók tevékenységének videószerű lejátszása, ami jó kiindulási alap a konverziós ráta optimalizálására.

 

13. Loop11

loop11

Loop11 távfelügyeletre specializálódott eszköz, amely lehetővé teszi, hogy távolról validáltasd webáruházad funkcionalitását.

 

14. Clicktale

clicktale

Clicktale olyan felhasználói viselkedés elemző alkalmazás, amely segít megérteni az ügyfelek viselkedését, igényeit és szándékát a vásárlás folyamán.

 

15. LuckyOrange

luckyorange

LuckyOrange tökéletes eszköz a számodra, ha nagyobb átláthatóságot szeretnél annak felmérése érdekében, hogy miért nem töltik ki a kapcsolatfelvételi űrlapokat a felhasználók. Automatikusan rögzítheted a felhasználói viselkedés egyes szakaszait az elemzéshez.

 

16. PTEngine

ptengine

PTEngine olyan eszköz, amely ötvözi a hőtérképeket az általános webhely elemzéssel, hogy segítsen jobban megérteni a felhasználók viselkedési útvonalait. növelni a konverziós rátákat.

 

17. UsabilityHub

usabilityhub
UsabilityHub többféle tesztet kínál, amelyeket felhasználhat a magasabb konverziós arányok elérése érdekében, beleértve a kérdőíveket (mint például a felméréseket), az 5 másodperces teszteket, a kattintási teszteket és a navigációs teszteket.

Mérés és Konverzió elemzés

18. Google Analytics

googleanalytics

Google Analytics nagyjából minden olyan információt tartalmaz, amelyet valaha is szükséged lenne. És ami a legjobban, teljesen ingyenes.

 

19. RJMetrics

rjmetrics

RJMetrics alapvető elemzési platform és üzleti intelligencia eszköz, amelyet kifejezetten a SaaS és e-kereskedelmi iparágak számára készült.

 

20. Matomo

matomo

Matomo teljesen ingyenes és nyílt forráskódú analitikai eszköz, így teljesen testre szabható.

 

21. ChartBeat

chartbeat

ChartBeat egy olyan eszközcsomag, amely kimondottan a publisherek adatelemzésében nyújt igen nagy segítséget.

 

22. GoSquared

gosquared

GoSquared különlegessége a valós idejű elemzésben rejlik. Segít megérteni internetes forgalmad összetételét és viselkedését, ahogy az az egész webhelyen kibontakozik.

 

23. Formisimo

formisimo

Formisimo olyan analitikai eszköz, amely a vásárlási oldalon lévő felhasználói viselkedés mérésére specializálódott. Az eszköz által javítani lehet a kosárelhagyást.

 

24. Cyfe

cyfe

Cyfe egy helyen nyomon követi a közösségi médiát, a marketinget, az értékesítést, a terméktámogatást és még az infrastruktúrát is. Külföldön nélkülözhetetlen eszköz arra, hogy többet megtudjunk a közönségről és arról, hogy hogyan lépnek kapcsolatba a márkával.

 

25. Improvely

improvely

Improvely A kampányok javítására törekszik, ha összpontosít a konverziókövetésre. Segítséget nyújthat az űrlapok azonosításában is.

 

27. Geckoboard

geckoboard

Geckoboard a KPI irányítópultok létrehozásáról és kezeléséről szól, amelyek több mint 60 különböző felhő integrációból álló komplex adatkészleteket próbálnak megjeleníteni.

 

28. Compass

compass

Compass szintén egy adatelemző eszköz, mely egy kattintással összeköthető különböző rendszerekkel (pl.: Shopify, Magento, Analytics, Facebook) és ezek mellett iparági átlagokhoz is viszonyíthatjuk webáruházunk teljesítményét.